- 1.100,00 TL
Gaziantep’e özgü şerbetli tatlıların en meşhuru bilindiği gibi baklavadır. Baklava kadar tanınmasa da havuç dilimi baklavası da Antep yöresine has şerbetli tatlılar arasında bulunmaktadır. Bu tatlının hamuru ve iç malzemesi yöresel Gaziantep baklavasıyla aynıdır. Antep baklavası ile havuç dilimi baklavası arasındaki fark öncelikle kesimde kendini göstermektedir.
Tatlımız adını havuç şekline benzerliğinden almaktadır. Havuç dilimi baklavasının hamuru aynı yöresel baklava hamuru şeklinde hazırlanmaktadır. Yani tatlımızın hamurunda katkısız buğday unu, organik yumurta, mısır nişasta, yüzde yüz sade yağ, pancar şekerinden üretilmiş gerçek şeker, içime uygun su kullanılmaktadır. Havuç dilimi baklavasının yufkası meşhur Antep baklavası inceliğinde açılmakta ve tepsiye dizilmektedir. Belirli bir kalınlığa ulaştığındaysa arasına iç malzeme konmaktadır.
İşte havuç dilimi ile Gaziantep baklavası arasındaki diğer bir fark kendini burada göstermektedir. Çekilmiş fıstık, baklavaya göre havuç diliminde daha fazla kullanılmaktadır. Yaklaşık yarım santim kalınlığa ulaşana kadar tepsinin her yerine eşit miktarda serpilir. İç malzeme olarak ise gerçek ve katkısız Antep fıstığı kullanılmaktadır.
Bizler Hamido Baklava & Fıstık olarak iç malzemede kendi fıstık bahçelerimizden elde ettiğimiz ürünleri kullanmaktayız. Fıstık bahçemizdeki ağaçların bakımlarında ise kimyasal koruyu ya da kimyasal gübre kullanmamaya özen göstermekteyiz. Yüzde yüz doğal şartlarda yetişen Antep fıstıklarımız havuç dilimi baklavamızın lezzetini arttırmakta, bu tatlıyı tüketenler farklı bir tatlı arayışından vazgeçmektedir.
Havuç dilimi baklavasını standart tepsilerde üretmekteyiz. Bunun nedeni ise belirli bir boyuttan sonra tatlının servisin ve tüketiminin zor olmasıdır. Bunun yanı sıra bir dilim havuç dilimi tatlısı yetişkin bir kişi tarafından rahatlıkla tüketilebilme imkanını da vermektedir.
Havuç dilimi tatlımızı sipariş edenler ve satış noktamızdan alanlarda bu avantajı bilerek bu şerbetli tatlımızı daha doğrusu baklavamızı seçmektedir. Havuç dilimi baklavasını özellikle bol iç malzemeyi seven müşterilerimiz de severek tüketmektedir. Bu baklavanın iç malzemesi en kenarında ortasına kadar yer noktaya eşit miktarda dağıtılmaktadır ve ayrıca baklavamızda kenar yoktur.
Havuç dilimi baklavası üretim sonrasında sabit sıcaklıktaki fırında, her yeri eşit olarak kızartılmaktadır. Fırından çıkarılması ardından sıcak olarak şerbetle buluşturulan baklavamız, bir süre dinlenmeye bırakılır. Ve yaklaşık bir bir buçuk saat sonra yemeye hazır hale gelir.
Şerbetimiz ise gerçek şeker pancarı şekerinden elde edilen doğal toz şekerle hazırlanmaktadır. Doğal şekerden dolayı şekerlenme sorunun yaşanmaması adına şerbette limon suyu da kullanılmaktadır.
Hamido Baklava & Fıstık ürettiği hiçbir üründe yapay şeker, koruyucu madde ve katkı maddesi kullanmamaya yemin etmiştir. Bu nedenle tüm tatlılarımızı ve baklavalarımızı içinize sinerek tüketebilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Havuç dilimi baklavasının muhafaza koşulları da aynı taze baklavada olduğu gibidir. Tekrar etmek gerekirse; baklavanızı serin yerde muhafaza etmenizi öneririz. Buzdolabında muhafaza ediyorsanız tüketmeden yarım saat önce dolabınızdan çıkartarak, oda sıcaklığında bekletmenizi tavsiye ederiz. Ya da düşük sıcaklıkta 3 – 5 dakika kadar ısıtabilirsiniz. Sonrasında tatlınız aldığınız tazelikte yemeye hazır olacaktır. Siz değerli müşterilerimizden baklavanızı satış noktamızdan aldıktan sonra kısa sürede tüketmenizi istiyoruz. Satın alındıktan sonra baklavanızın raf ömrünün yaklaşık 15 gün olduğunu da hatırlatmak isteriz.
Havuç dilimi baklavamız tüm ürünlerde olduğu gibi kalite yönetim sistemleri ve kalite yönetim sistemleri şartnamesine uygun şartlar altında üretilmektedir. Hamido Baklava & Fıstık kalite belgeleri ile üretim yapmakta, insan sağlığını önemseyerek faaliyetlerine devam etmektedir.
Hamido Baklava & Fıstık üretimli havuç dilimi baklavasını sipariş etmek için, online sipariş hattımızdan dilediğiniz miktarda sipariş verebilirsiniz. Bunun yanında telefonla da siparişlerinizi vermeniz mümkündür. İster Gaziantep içinden ister şehir dışından… Yurdun her köşesinden sipariş alınmakta ve en kısa süre içinde siparişiniz kapınıza kadar getirilmektedir.
Bir kilo havuç dilimi baklavası içinde yaklaşık 9-10 dilim kadar baklava bulunmaktadır. Toplu siparişlerinizde Hamido Baklava & Fıstık ile erken iletişim kurmayı da ihmal etmeyin
Farkımızı fark edin, sevdiklerinizi mutlu edin!
Üretip sattığım her malın arkasında duracağıma,
Vicdanımla baş başa imalat yaparken,
VEBAL, SORUMLULUK, KUL HAKKI gözetmeye,
Sevdiklerime ve evlatlarıma yediremeyeceğim hiçbir ürünü,
Müşterilerime satmayacağıma... Hammaddenin özünü bozacak;
Hile Tağsiş, Kanserojen koruyucu gibi,
Sağlığa aykırı hiçbir katkı maddesi kullanmayacağıma,
Namusum, Şerefim ve bütün mukaddesatım üzerine YEMİN EDERİM...
Hamido Gaziantep Yöresel Ürünleri
Sipariş bilgi hattı: 0 505 706 47 25
Gaziantep yöresine özgü havuç dilimi baklavamızı mutlaka tatmalısınız. Hamido Gaziantep Yöresel Ürünleri güvencesi ile 1. sınıf Gaziantep baklavası, Türkiye mutfakları ile buluşuyor.
Hamido Baklavaları doğal şekerle yapılmaktadır. Doğal şekerle yapılan baklava bir iki gün kaldıktan sonra şekerlenir. Bir baklava uzunca süre beklemesine rağmen şekerlenmiyorsa ve yerken boğazınızı yakıp, midenizi rahatsız ediyorsa bir kez daha düşünmelisiniz.
Hamido Baklavaları sektörde yılların tecrübesi ile dürüstlük ve kul hakkı gözeterek, 1. Sınıf malzemeyle üretilmektedir.