- 1.300,00 TL
Gaziantep tatlısı denince akla ilk gelen nedir? Tabi ki enfes tadı ve görüntüsüyle sarma baklava! İncecik açılmış baklava hamurunun şahane Antep fıstığıyla buluşması ve yemeye doyulmaz bir yöresel lezzet… Sarma diğer adıyla dolama baklava…
Gaziantep yöresine has baklava çeşitlerinden en fazla dikkat çeken baklava olan sarma baklavanın tarihi çok eskilere dayanır. Gerek görüntüsüyle gerek tadıyla en çok tüketilen baklavalar arasında bulunan sarma baklava, usta ellerin maharetiyle kentimiz lezzetleri arasına giriş yapmıştır.
Antep fıstığının üretim merkezi olan memleketimize yakışan bu lezzette yoğun şekilde Antep fıstığı kullanılır. Antep fıstığının hasat zamanı geldiğinde özel ürünler bir tarafa ayrılır. İşte bu özel ürünler sarma baklavanın ana malzemesi olarak kullanılır. Hem rengi hem lezzetiyle sıradan üretim fıstıklara fark atan özel üretim Antep fıstıkları, farklı bir aromatik kokuya da sahiptir. Bu fıstıkları bu kadar özel kılansa, ağaçların bakım ve yetiştirilme sürecinde kimyasal bakım ürünlerinin kullanılmamasıdır. Yani bu ağaçlar doğanın verdiği nimetlerle ürün vermektedir. Kimyasal katkılı ilaçlarla bu ağaçlara bakım ve koruma yapılmamaktadır. Kimyasal gübre ve bakım ürünleri fıstık ağacındaki üretimi arttırsa da lezzetten büyük bir payı alıp götürmektedir. Bu nedenle bizler Hamido Baklava & Fıstık olarak tüm baklava ve tatlı çeşitlerimizde özel hasat Antep fıstığı kullanmayı tercih edenler arasındayız.
Baklava ustamızın ellerindeki hünerin oklavayla buluşması muhteşem lezzetteki Antep usulü sarma baklavayı ortaya çıkarmaktadır. Bu baklavanın yufkası yöresel tarifle hazırlanan hamurdan yapılmaktadır. Sarma baklavada yufkanın ince olması şarttır. Bunun dışında yöresel lezzeti yakalamanın şartı bol Antep fıstığı, kaliteli sade yağ, yeteri miktarda pişirme ve doğal şekerle hazırlanmış şerbetten geçer. Sarma baklavamızı hazırlayan eller ise bu işe gönül veren, senelerini hatta hayatlarını bu meslekle geçirmiş, birinci sınıf Antep baklava ustaları elleridir.
Geleneksel lezzette dolama baklava yapmak için Antep fıstığının en kalitelisi seçilir ve iki farklı boyutta öğütülür. Öğütülen Antep fıstıklarının bir bölümü toz haline getirilirken, diğer bölümü pirinç büyüklüğünde bırakılır. İki farklı büyüklükteki Antep fıstıkları tek dilim Antep usulü sarma baklavada buluşur.
Pişirme işlemi tamamlanan dolama baklavanın en keyifli anı şerbetle buluşma anıdır. Doğal şekerle hazırlanan şerbetin dolama baklavamıza dökülme anında muhteşem bir görüntü ortaya çıkmaktadır. İki aşk bir arada dedikleri bu olsa diyeceğiniz görüntünün, lezzeti ise paha biçilemez seviyededir. Sizlere Antep’in gerçek lezzetteki dolama baklavasını yemek isterseniz Hamido Baklava & Fıstık kalitesine davetlisiniz! Siparişleriniz için bizi istediğiniz zaman arayabilir, telefonla siparişinizi verebilirsiniz. Özel paketle evinize ya da iş yerinize kadar gelecek olan tüm tatlılarımız Hamido Baklava & Fıstık garantisiyle teslim edilmektedir.
Düğün, sünnet ve mevlütler için toplu siparişleriniz tam gününde ve tam zamanında adresinize teslim edilmektedir. Memnun kalmadığınız Hamido Baklava & Fıstık ürünü olursa firmamız ürün iadesi almaktadır. Ama bizler ürettiğimiz tüm baklava ve tatlılara güveniyor, sizlerin de Hamido Baklava & Fıstık müşteri portföyüne dahil olacağınızı düşünüyoruz.
Hamido Baklava & Fıstık hem bağımlılık hem alışkanlık yapar… Bayramların tadı Hamido Baklava & Fıstık ürünleriyle ikiye katlanır… Sevdiklerinizi mutlu etmenin yolu Hamido Baklava & Fıstık’tan geçer… Hamido Baklava & Fıstık baklava ve tatlıları sevgiyi artırır… Siz siz olun gerçek Antep baklavası yemenin yolunun Hamido Baklava & Fıstık’tan geçtiğini asla unutmayın! Efendim, siparişlerinizi hemen bekliyoruz. Tatlı sohbetler tatlı yemeden taçlanmaz.
Üretip sattığım her malın arkasında duracağıma,
Vicdanımla baş başa imalat yaparken,
VEBAL, SORUMLULUK, KUL HAKKI gözetmeye,
Sevdiklerime ve evlatlarıma yediremeyeceğim hiçbir ürünü,
Müşterilerime satmayacağıma... Hammaddenin özünü bozacak;
Hile Tağsiş, Kanserojen koruyucu gibi,
Sağlığa aykırı hiçbir katkı maddesi kullanmayacağıma,
Namusum, Şerefim ve bütün mukaddesatım üzerine YEMİN EDERİM...
Hamido Gaziantep Yöresel Ürünleri
Sipariş bilgi hattı: 0 505 706 47 25
Gaziantep yöresine özgü dolama (sarma) baklavamızı mutlaka tatmalısınız. Hamido Gaziantep Yöresel Ürünleri güvencesi ile 1. sınıf Gaziantep baklavası, Türkiye mutfakları ile buluşuyor. Memnuniyet garantiliyiz.
Hamido Baklavaları doğal şekerle yapılmaktadır. Doğal şekerle yapılan baklava bir iki gün kaldıktan sonra şekerlenir. Bir baklava uzunca süre beklemesine rağmen şekerlenmiyorsa ve yerken boğazınızı yakıp, midenizi rahatsız ediyorsa bir kez daha düşünmelisiniz.
Hamido Baklavaları sektörde 40 yıllık tecrübesi ile dürüstlük ve kul hakkı gözeterek, 1. Sınıf malzemeyle üretilmektedir.